suutari pysyköön lestissään...

Lauantai 5.8.2017 klo 14:47 - Miikka T

Jokainen on hyvä jossain hommassa, mutta kukaan ei varmasti ole hyvä kaikessa... 

Tämä pitää varmasti paikkansa, silti varsinkin rakennusalalla alkaa entistä enemmän olla moni-ala yrityksiä jotka tarjoavat monen eri alan töitä, paljon on esim. putkiyritykset hivuttaneet toimintaansa perustyypin rakennuspalveluja, niitä perusjuttuja: kattoremontteja, ulkoverhouksia, ikkunoita- ja ovia ja maalaustöitä.

Kilpailu uusista asiakkaista on varmaankin kovaa, mutta kovinkaan liian monipuoliseksi ei kannata pyrkiä, varsinkaan jos yrittää tehdä kaiken oman yrityksen alla. Hyväksi vaihtoehtoksi ainakin omasta mielestä on osoittautunut se, että omat työntekijät tekee sitä mitä osaavat/ mihin ovat koulutuksensa sekä kokemuksensa saaneet, sekä sitten kun tulee tarve esim. putkimiehille tai sähkömiehille, niin käytetään niitä hyviksi havaittuja yhteistyökumppaneita. Lisäksi ainakin itse on tullut huomattua että kun tulee sellainen hetki että uusia töitä olisi tulossa vaikka ja kuinka ja kalenteri on täynnä jo pitkälle, niin sitä voi ajatella sen verran laatikon ulkopuolellekin että jos on vaikka tuttuja kanssayrittäjiä joilla ei sitten työtä niin aina olekaan, niin miksei tekisi sitten yhteistyötä puolin / toisin, pitäisi muistaa aina se hyvä sanonta että "yhdessä on helpompi menestyä kuin yksin".

Myös koko yritystoiminta on menestyneempää kuin on yksi tai kaksi selkeää pää-artikkelia siihen verrattuna että tekisi kymmentä eri hommaa, yleensäkin kun keskittyy ja tekee jotain asiaa riittävästi niin sitä alkaa väkisinkin oppimaan mikä on paras tapa toimia, ja kokemuksen ja tekemisen kautta sitä sitten melkein asiaan kuin asiaaan saattaa silloin tällöin löytyä jopa jotain uusia ideoita, toteuttamistapoja tai vaikka tehokkuutta parantavia asioita. 

Siis laatuun ja kestävään kehitykseen panostaminen kannattaa, mitä tulee meidän omaan toimintaan niin pää-artikkeliksi on varmasti tässä vuosien aikana muotoutuneet julkisivuremontit, niistäkin 100% tehdään laadullisesti sellaisella tavaralla jolle ei laadullista vastinetta löydy, lisäksi nykypäivänä alkaa ihmisten arvostus yksilöllisyyttä kohtaan kasvattaa suosiotaan, mikä on vertauskuvallisesti kuin katselisi auringonsäteitä harmaalla syksyisellä taivaalla:) 

Tällaisiin ajatuksiin tähän väliin täältä (näemmä kun ainakin ulos katsoo niin sateisen lauantain keskeltä... ihme että sataa... onhan täällä Loimaalla nyt rompepäivätkin:) toivoopi lähiseudun ystävällinen remppamies.

homer.jpeg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkoverhous, UsWood, heti valmis ulkoverhous, julkisivuremontti

... perinteitä kunnioittaen...

Perjantai 24.2.2017 klo 8:05 - Miikka T

Sitten 2006 vuoden kun lopetin alihankintatyöt Tiivituotteella, olin jo melko varma että olin jo saanut sen verran tarpeekseni ikkuna- ja ovi-asennuksista että ne konkreettisesti tulivat jo uniinkin. Tässä kuitenkin noin vuosikymmenen verran on ajatuksissa hautunut monenlaisia asioita noihin asennustöihin liittyen, lähinnä erilaisia tapoja millä niissä voisi ns.erottua massasta positiivisesti ja mistä olisi sitten ihan konkreettisesti asiakkaillekin hyötyä. Itse asennustyöhän ei ole tässä vuosien saatossa muuttunut miksikään, ja mitä kaupalliseen puoleen tulee, lähes jokainen suurempi toimija (valtakunnallinen) on lähtenyt yhdenmukaisuuden linjalle jossa kaikki yrityksen asentajat tekevät esimerkiksi niin sisä- kuin ulkopuolisetkin listoitus/ viimeistelytyöt täysin samalla kaavalla kohteesta riippumatta. Tietenkin yhdenmukaisuus on siinä mielessä hyvästä, ettei "uraantuminen" rasita ainakaan asentajia kun kaikki sujuu rutiinilla, mutta kolikolla on myös se kääntöpuoli että jos perusmalleiksi on valittu kaikista yksinkertaisin "R....jiiri" versio, on asiakkaidenkin turha odottaa yhtään mitään yksilöllisempää toteutusta Kotiinsa. Nykypäivän kulutusyhteiskunnassa ei suurien voittojen tavoittelemisen kustannuksella tunnu olevan liiemmin tilaa enää sellaisiin perinteisiin ajatuksiin joita esimerkiksi siististi jiiratut koristelistat edustavat, ne kun ennen vanhaan olivat juuri "se merkki" laadukkaasta tekemisestä. Ja jos ihan vain ikkunaremontista on kyse, niin sama asia koskee myös ikkunoiden vuorilautojen mallia, kovin ovat harvenneet ne yksilöllisyyttä ja hieman vaivannäköäkin edustavat mallit. Toki poikkeuksiakin näkee, yllätyksekseni huomasin työmatkan varrella kun kävimme Koskella tekemässä asiakkaallemme katto- sekä seinäremonttia, että erääseen taloon jossa olen talon omistajien kanssa itsekin puhellut vuosia sitten remontista, oli omistaja itse tehnytkin julkisivuremontin ja samassa yhteydessä vaihtanut myös ikkunat, ja nähnyt vielä oikeasti vaivaa ikkunavuorilautoihin kun näkyivät olevan erittäin kekseliäästi toteutettu ja kaiken lisäksi vielä sopivat taloon niin ettei muunalaisia voisi kyseiseen taloon edes kuvitella. Tuollaisilla pienillä asioilla on loppujen lopuksi erittäin suuri merkitys lopputuloksen kannalta, koska myös yksilöllisyys on se mikä tekee Kodin, ja juuri tuollaisiin pieniin asioihin kun kiinnittää huomiota, niin voisi sanoa että silloin ollaan jo matkalla kohti asiakaslähtöisempää toimintaa, mikä ei välttämättä tässä hektisessä maailmassamme ole kovinkaan huono asia.

Näihin klassisiin ja perinteitä kunnioittaviin ajatuksiin... täältä hektisen remontti-alan tiimellyksestä toivoopi lähiseudun ystävällinen remppamies:) 

background3.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ikkuna-asennus

... valoa työhön, Scangrip Nova 5K C+R

Maanantai 30.1.2017 klo 22:20 - Miikka T

Asioidessani viime vuoden loppupuolella Forssan Armantissa, tuli tehtyä hetken mielijohteesta impulssiostos ladattavan työvalon muodossa. Nyt kun nämä talvetkin täällä ovat lumenpuutteen vuoksi kaikkea muuta kuin valoisia, sekä impulssiostokseni osoittautuessa ehkä yhdeksi viime aikojen hienoimmista valaisinkeksinnöistä ainakin sen puolesta että se todella lunastaa kaikki sille annetut odotukset, piti sitten omalta osalta liputtaa tätä updeitattua versiota perinteisestä työlamppusesta. 

Tuote on nimeltään Scangrip Nova 5K C+R Ladattava työvalaisin, josta valmistajan specksit;

Valaisimen tehokkuuden takana piilee COB LED:n luonnonvaloa vastaava suuri värintoistokyky. Uuden suunnittelulinjan COBLED NOVA-mallien kestävyyttä on parannettu entisestään verrattuna jo kestäväksi tunnettuihin edeltäjiinsä. Kaikki NOVA-valaisimet ovat pölyn- ja vedenkestäviä, suojausluokka (IP67) tekee valaisimista täysin ulkokäyttöön sopivia – säästä riippumatta. Rankankin käsittelyn kestävä rakenne tekee NOVA valaisimista ainutlaatuisen kumppanin kaikkiin töihin jossa tarvitaan lisävaloa. Valaisimen kirkkaudenssäätötoiminto mahdollistaa valotehon säädön viiteen eri kirkkauteen; 500, 1250, 2500, 3750 sekä 5000 lumenia. Valon värisävy vastaa päivänvaloa.

Tekniset tiedot:

 • Valovirta: 500-5000 Lumen
  • 5000 lm@100%
  • 3750 lm@75%
  • 2500 lm@50%
  • 1250 lm@25%
  • 500 lm@10%
 • Valaistusvoimakkuus: 8000 lux@0,5m
 • Teho: 42W
 • Suojausluokka: IP67
 • Iskunkestävyysluokka: IK07
 • Työskentelyaika: 1-12 tuntia
 • Latausaika: 2 tuntia
 • Käyttöjännite: 100-240V AC / 50-60 Hz
 • Akku 11.1V / 5200mAh
 • Liitäntäkaapeli: 5m
 • Käyttölämpötila: -10°C...+40°C
 • Mitat: 267×88×262 mm
 • Paino: 2600 g

* Lumen, kertoo valosäteilyn kokonaismäärän painotettuna ihmissilmän herkkyydellä
** Lux (Luksi), kertoo valosäteilyn (lumen) määrän neliömetrin alalle. 1 lux = 1 lumen/m². Lux-lukemalla ei ole vertailukelpoisuutta mikäli ei tiedetä valaistusetäisyyttä

Yllä siis tuote teknisiltä ominaisuuksiltaan, ja mitä tulee omakohtaisiin kokemuksiin;

Ehdottomasti yksi parhaimmista työvaloista mitä on tullut milloinkaan hankittua!!! Käyttö on viimeisen päälle mukavaa langattomuuden ansiosta, ja itse valaisinteho riittää kaikenlaisiin perustöihin paremmin kuin hyvin, ja silläkin valaistuksella akku kestää peräti kaksitoista tuntia, tietenkin valoa säädettäessä kirkkaammaksi työ-aikakin lyhenee, mutta uskon ettei monikaan tarvitse kovinkaan usein kirkkainta tehoa jolla akunkesto on tunnin luokkaa. Ja sitten vielä... itse valaisin on valmistettu niin kovan luokan materiaalista, että sen voi huoletta pudottaa vaikka parista metristä betonilattialle ilman pelkoa särkymisestä, myös valaisimen pölyn ja kosteudenkesto on huippuluokkaa. 

Itse en ole nyt parin kuukauden käytöllä löytänyt lampusta minkäänlaista huomautettavaa, kulkee työ-autossa mukana joka päivä ja on heti käytettävissä kun on tarvetta kunnon valolle, edes näiden leveysasteiden pikkupakkaset eivät tunnu heikentävän valaisimen akun kestävyyttä, mihin voi myös olla tyytyväinen.

ScangripNova5KCRLadattavatyovalaisin03.5443-12400.jpg

Eli keikkahommia tekeville voi suositella tuotetta lämpimästi, ja seuraavan kerran kun mietit kunnon työvalon hankintaa, kannattaa harkita Scangripin lamppua... näihin tunnelmiin tässä pimeääkin pimeämmässä Varsinais-Suomen talvessa... valoa pimeyteen toivotteleepi lähiseudun ystävällinen remppamies:)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ladattava työvalo, Scangrip Nova

tuote-uutuutta: Kiilto Kerapro

Sunnuntai 15.1.2017 - Miikka T

Viikon aiheeksi muodostui kylpyhuoneremontteihin oleellisesti sijoittuva itselle vielä suht. uusi tuttavuus, tosin jo hetken markkinoilla ollut Suomen nopeimmaksi kehuttu Kiillon uusi vesieriste Kerapro, josta näin muutaman kylppäriremontin jälkeisiä ajatuksia...

Itse tuotteesta; Kiilto KeraPro vedeneriste on siis Suomen nopein pikavedeneriste jonka kuivumisaika on telaamalla noin 1 + 2 tuntia, ja ruiskutettaessa se kuivuu jopa tunnissa. Nopeutta menetelmään lisää myös mahdollisuus mitata kalvonpaksuus ultraäänilaitteella, joka nopeuttaa tehtävää projektia huomattavasti, uutuustuote on herättänytkin kiinnostusta jo useissa tuotteen lanseerausta seuranneissa alan ammattilaisissa.

Kerapro1.jpg

Kerapro on telattaessa 1h+2h-tuote, eli ensimmäisen levityksen kuivumisaika on noin yksi tunti, ja toisen levityksen kuivumisaika ennen laatoitusta noin kaksi tuntia, normaaleissa olosuhteissa pääsee siis laatoittamaan jo samana työpäivänä. Ruiskutettaessa työ nopeutuu vielä tästäkin – tuote kuivuu jopa tunnissa. Myös yksikomponenttisuus tuo nopeutta, eikä KeraProta käytettäessä muodostu hukkatavaraa, Kerapron nopeuteen vaikuttaa myös tuotteen ideaali soveltuvuus ruiskutukseen.

Ruiskutus on paitsi nopea ja helppo tapa levittää, sillä saa myös tasaisemman laatoitettavan pinnan, toki kukin voi levittää itselleen sopivimmalla tavalla, sillä tuote soveltuu molempiin.

kerapro2.jpg

kerapro3.jpg

Kiilto KeraPron lanseerauksen yhteydessä valmistaja esitteli myös uuden kalvoa rikkomattoman vedeneristeen paksuuden mittausmenetelmän. Kiillolla on VTT:n hyväksyntä ultraäänimittaukselle, joka on salamannopea. Mittarilla voi hetkessä tutkia kalvoa useammasta kohtaa, eikä koepalaa tarvitse enää ottaa. Nopeutta lisää myös se, ettei koepalojen ottokohtia tarvitse paikkailla ja odotella vedeneristeen kuivumista.

Omakohtaisten kokemusten mukaan tässäkin asiassa on kehitys ottanut tarvittavaa askelta eteenpäin, ja tuote on tehnyt juuri sen mitä pitääkin, eli tulee varmasti olemaan yksi käytetyimmistä vedeneristeistä tässä alati nopeammassa ja hektisessä maailmassamme... näihin ajatuksiin ja rakentavaa tammikuuta itse kullekin toivoopi lähiseudun ystävällinen remppamies:)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vesieriste, KeraPro

... updeittiä työkaluhyllyihin...

Sunnuntai 8.1.2017 - Miikka T

... hieman updeittiä työauton työkaluhyllyihin näin vuodenalkuun...


Lähes parikymmentä erilaista työautoa omistaneena on myös mukana matkassa kulkeneet työkalut olleet mitä erilaisimmissa hyllykyhäelmissä, ja jopa uran alkutaipaleella kulkivat työmaalta toiselle myös ihan lihalaatikoissakin. Nyky-aikana ei tosin ihan niin hyvin pidä enää se sanonta paikkaansa, että mitä siistimpi työ-auto tai vaatteet tekijällä, sitä vähemmän on tehty töitä, vaan kyllä meitä ihan oikeasti aika paljon täällä on ketkä viitsivät työmukavuuteen, siisteyteen sekä käytännöllisyyteen panostaa, tästä syystä tämän viikon aiheeksi muodostui siisti työympäristö, ei enempää eikä vähempää sen vuoksi että tuli tässä loppuvuodesta päivitettyä omankin työ-auton hyllyjärjestelmä pari astetta käytännöllisemmäksi. On siis tullut nähtyä jos jonkinmoista hyllykköä tässä aikojen saatossa, joten lähdin suunnittelemaan kokonaisuutta lähinnä käytännöllisyyden pohjalta. Perusideana oli tehdä toteutus jenkkityyliin käyttäen mahdollisimman paljon saman sarjan systainereita joissa sitten joka työkalulla olisi ihan oma paikkansa. Eri systainer vaihtoehtoja onkin sitten joka lähtöön, loppukarsinnoissa itsellä olivat vaihtoehtoina joko Festool tai DeWalt, joista melko raskaampaan sekä kovempaan käyttöön tehty DeWalt päätyikin voittajaksi.

Dewaltilta löytyy systainerpuolelta kahta eri mallia, TSTAK sekä Tough System, näistä Tough System on se kestävämmin valmistettu, pöly- sekä kosteudenkesto on näissä myös parhaimmistoa verrattuna mihin tahansa muuhun systaineriin, joten lähtökohta uudelle työautohyllykölle oli aika lailla selvää...

Itse hyllyköiden rungoiksi valikoitui (luonnollisesti puuseppä kun on) lakattu 15 mm koivuvaneri joista pystyrungot on valmistettu, näihin ajelin kevennyksiä kuviosahalla kokonaispainon pitämiseksi aisoissa sekä hieman persoonallisuutta antamaan, hyllylevyiksi taasen konstraktia antamaan valmiiksi pinnoitettu keskiharmaa vaneri. Hyllyköt on koottu Transporteriin sopiviksi kokonaismitoiltaan, hyllyt taas mitoitettu DeWaltin systainereiden mukaan, ja kokonaisuuteen mahtuvalla työkalumäärällä tekeekin jo aika paljon kaikennäköistä, lisäksi kun kaikille tavaroille on ihan oma paikkansa, ei siistinä pitäminenkään ole ollenkaan niin vaikea tai aikaa vievä juttu:)

tyokaluhyllyt1.jpg

Kalusteita tehdessäni jäi toiselle puolelle vielä tyhjää hyllytilaa joten kokonaisuutta tulee varmasti vielä hieman päivitettyäkin, näitä suunnitellessani yhtenä tärkeänä pointtina pidin sitä, että saisi hyllyistä riippumatta pidettynä mahdollisimman suurena autossa olevan kuljetuskapasiteetin, joten hyllyjen väliin keskelle jääkin mukavasti 90 senttiä leveyttä joten tarvittaessa mahtuu myös trukkilavat kyytiin, sekä pituuden puolesta kulkee hätätapauksessa suurikin määrä täyspitkiä rakennuslevyjä mukana, joten ei aina tarvitse sitä kärryä perässään kiskoa.

tyokaluhyllyt2.jpg

Työ-autokalusteita saa toki ostettua myös valmiina, mutta ainakin itsellä omaan kukkaroon ihan itse tehty ratkaisu on aina ollut se ainut ja oikea, lisäksi kun autoja on kuitenkin olemassa eri merkkejä ja malleja, toisissa esim. liuku-ovet ja toisissa ei, pitää työ-autokalusteita tehdessä ottaa huomioon niin paljon eri asioita vielä senkin lisäksi että mitä kaikkea sitä mukana normaalisti tarvitsee raahata. 

Siinäpä pientä avautumista projektista, ei ihan asiakastyöstä, mutta silti jokapäiväistä työskentelyä helpottavasta niinkin pienestä asiasta kuin työkalujen kuljetuksesta sinne työmaalle, ja minne nyt itse kukin töihin meneekin. 

Näihin ajatuksiin... hyvää rakentavaa ja alkanutta vuotta toivotteleepi täältä lähiseudun ystävällinen remppamies:)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: DeWalt, työkaluhyllyt

... ja vuosi 2017 on polkaistu käyntiin...

Maanantai 2.1.2017 klo 20:46 - Miikka T

Heti näin alkuun pitää toivottaa hyvää vuodenalkua sekä kuten tapana on, parempaa uutta vuotta 2017!!! Mitä oikein käsittää tuo sanonta "parempaa uutta vuotta"... äkkiseltään sen mieltää niin että tuleva vuosi olisi toivottua olla edellistä parempi, mikä varmasti joissakin tapauksissa pitää ihan paikkansa... ensinnäkin varmasti itse kukin on tehnyt menneenä vuonna joissakin asioissa vääriä ratkaisuja (virheitä teemme kaikki, niistä pitää vaan ottaa opikseen), on saattanut tulla uusia yritystuttavuuksia, toiset näistä ehkä olleet rehellisempiä kuin toiset... toisille taas on voinut tulla terveydellisiä ongelmia tai muita murheita... lähinnä tarkoitan sitä että ongelmansa on kaikilla joten kannattaa aina muistaa että asioilla on kutenkin loppujen lopuksi tapana järjestyä:)

Alkaneelle vuodelle ainakin oman yritystoiminnan kannalta tulee tehtyä sen verran muutosta että kuten aika moni muukin alalla toimija, on myös itse tehtävä jälleen yksi talvi pienemmällä työvoimalla, mikä ei varmastikaan ole ihan huono asia joka kantilta katsottuna. Satuin itsekin menemään "männä vuonna" samaan ansaan kuin usea tuttavanikin aina välillä, eli ensiksi tulee tehtyä itsekseen tai korkeintaan yhden kaverin kanssa, sitten nälkä kasvaa syödessä ja kohta sitä onkin työntekijöitä jo puoli komppaniaa, ja lainatakseni merenkäyntitermistöä, on täysin totta että "suuri laiva heiluu paljon enemmän kuin pieni". Lisäksi kun ne ohjat ja se tekeminen on ihan pelkästään omissa kätösissä, eipä tarvitse vastailla muiden tekosista... tämä kuitenkin riittäköön menneiden muisteloon sillä kuten tässäkin sanonta kuuluu "kuka menneitä muistelee, sitä tikulla silmään". Mitä muuta mahtaa tuleva vuosi tuoda tullessaan, ainakin verottajan puolelta kotitalousvähennyksen vähennysoikeus kasvoi viiteenkymmeneen prosenttiin, verotili poistuu käytöstä/ muuttuu omaveropalveluksi sekä meidän pienyrittäjien verotusta kevennetään (taas;), (jälleen;), (huimasti;) joten kyllä kannattaa positiivisuuden lippua vielä heiluttaa, vielä kun muistetaan kaiken tekemisen mukana minkä vuoksi niitä töitä täällä tehdään...

Siinä näin pikaisesti Joululomaltapaluun merkeissä kuulumisia täältä suhteellisen hektisen remonttialan myllerryksestä toivotteleepi lähiseudun ystävällinen remppamies:)

Kommentoi kirjoitusta.

tuote-uutista: vinyyliä vinyyliä vinyyliä...

Maanantai 8.8.2016 klo 19:32 - Miikka T

Tämän viikon teemaksi valikoitui viime päivien kovan lattiaremontoinnin seurauksena viimeisen päälle loistava Tarkettin Starfloor Click, vinyylilaminaatti.

Kun puhutaan vinyylilaminaatista, on jo yleisesti ottaen erittäin selvää että mistään ihan halpahallituotteesta ei tässä ole kyse, vaan ihan oikeasta vimpan päälle ajatellusta sekä  toteutetusta laatulattiasta. Henkilökohtaista kokemusta ei vinyylilaminaateista ole kuin kahden eri valmistajan tuotteista, toinen nimeltämainitsematon edullisempi malli, ja toinen ehkä se tunnetuin vinyylilaminaatti eli Tarkettin Starfloor Click. Näistä kahdesta joihin on tullut törmättyä, ei asennuksellisesti ole kummastakaan pahaa sanottavaa, tuo edullisempi vaihtoehto (19,90 eur/m2), ei juurikaan eroa lukkoponttiratkaisuineen kalliimmasta starfloorista (35 eur/m2), ainoaksi eroksi kyseisissä tuotteissa jäi se että tuolla Starfloorin lähes puolet kalliimmalla neliöhinnalla saa kulutusluokan paremmaksi (eli julkisten tilojen standardit), millin enemmän kulutuspintaa sekä kahdenkymmenen vuoden takuun, oma asia sitten onkin mihin lopputulokseen haluaa kukin omalla kohdallaan päätyä...

Laminaattilattiat ovat jo varmasti yleistyneet niin paljon rakentamisen sekä remontoinnin keskuudessa, että olikin jo korkea aika kyseisen tuotteen uudistua jollain tavalla, ja ihan kaikilta ominaisuuksiltaan on laminaatin tekeminen vinyylimateriaalista se evoluutio perustuotteesta siihen pro luokkaan, sen verran hyviä puolia on vinyyli mukanaan tuonut. Ajatellaanpa... normilaminaattiin verrattuna on ihan sama kuinka paljon vettä käytät mopatessasi lattioita, vinyylistä tehty tuote ei vedestä hätkähdä, sen voi vaikka upottaa muutamaksi kuukaudeksi vesiämpäriin vailla murheita, mikä ei toisten materiaalien kanssa onnistukaan, sitten lisänä vielä ihan normikäyttöön vaikuttavat ominaisuudet, eli se tunne jonka tunnet kävellessäsi ihan paljain varpain, on oikeasti sellainen että laadun kyllä tuntee konkreettisesti. 

Vinyylilaminaatti on mielestäni erittäin hyvä ja onnistunut päivitys, juuri sellainen jota lattiamateriaalit ovat kaivanneetkin, ainoaksi moittimisen aiheeksi sanoisin juuri tuotteen suhteellisen kovan neliöhinnan. Vaikka tuote on siis melko kallis hankkia, on vielä lisättävä että lähes jokaiseen vuoden sisällä tekemäämme remonttiin johon on lattiapinnat uusittu ja vaihtoehtoina on ollut laminaatti, ovat asiakkaat päätyneet juuri ko. tuotteeseen.

Mitä tulee itse kuosivaihtoehtoihin, niitä on varmasti joka makuun. Perinteisestä lankkukuosista kivilaattakuoseihin, eri värein ja kuvioin, jos siis edessä siintää lattiaremontti, kannattaa vaihtoehdoksi ottaa myös vinyylilaminaatti, sillä tuote on oikeasti sellainen joka kestää varmasti jopa isältä pojalle.

Tässä taas tämän viikon ajatukset, menivät nyt vähän tuotepuolelle... tämä ei silti ole kaupallista yhteistyötä minkään ketjun tms. kanssa, vaan ihan nyt vaan omakohtaista kokemusta hyväksikoetusta tuotteesta, siinä taas tältä erää toivotteleepi täältä remonttialan tiimellyksestä lähiseudun ystävällinen remppamies:)

IMG_4418.jpg

IMG_4439.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vinyylilaminaatti, starfloor click, tarkett

v*#!*n puhelinmyyjät!

Sunnuntai 31.7.2016 - Miikka T

No paikallisesta puhelinluettelosta päivää... puhunko nyt itse yrittäjän kanssa... muistatteko kun viime vuonna soittelimme ja sovittiin että päivitämme näin syksyllä jälleen yrityksenne tiedot tänne palveluumme jotta ovat sitten oikein ja ajantasalla... eli yrityksenne nimi on siis Asennuspalvelu M&M Toivonen, ja samalla tarkistettaisiin että kaikki muut tiedot ovat ajan tasalla... eli osoite on... ja puhelinnumero jota yritys käyttää... ja olisiko jotain muuta tietoa jota haluaisitte lisättävän puhelinluetteloon... ai jos ette muuta halua lisättävän, niin tiedot ovat nyt päivitettynä ja tästä tulee sitten vielä kirjallinen vahvistus, ja luonnollisestihan tästä perustietojen ylläpidosta sitten se juuri teille lupaamani 95 euron pieni ylläpitomaksu joka sisältää jopa arvonlisäveron... ja jos ei muuta kysyttävää niin kiitän ajastanne ja toivotan hyvää päivänjatkoa...

... joo... melko tuttua juttua aivan varmasti jokaiselle pienyrittäjälle... jälleen kesken kesän kiireiden ovat puhelinmyyjät oikein urakalla aktivoituneet, henk. koht. olen saanut viimeisen viikon ajalla jopa kuusi erillistä puhelua koskien mitälie markkinointijuttuja, ja vielä kaiken huippuna näistä kolme jopa ihan samasta firmasta, eli paikallisesta puhelinluettelosta joka kaipasi meidänkin yrityksen perustietoja ihan kolmeen otteeseen, joten tämän viikon aiheeksi valikoitui sitten kaikkien niin paljon rakastamat v*#!*n puhelinmyyjät.

Tiedän kyllä että erilaisia mainostiloja ja palveluja ym. tarjoavat puhelinmyyjät tekevät työkseen tuota kaikkien suuresti arvostamaa työtä;), mutta ihan aikuisten oikeasti jossain täytyy sekin raja kulkea että kuinka monta kertaa samalle asiakkaalle yritetään kauppaa tehdä, vai ollaanko tuollakin alalla jo siirrytty selkeään väsytystaistelulinjaan jossa kiireiselle leipuri pullalle tuputetaan niin tiheään tahtiin ja sokerin kuorruttamin lupauksin sitä omaa palvelua että jossain vaiheessa se kertakaikkinen kyllästyminen iskee ja asiaan jo perinpohjaisesti väsynyt leipuri tilaakin sitten koko hela hoidon ja vielä kaikilla mahdollisilla mausteilla...

Tokihan pitää asiaa katsoa myös toisesta näkökulmasta, koska kuitenkin elämme maailmassa jossa taloustilanteen ollessa se mitä milloinkin on, on myös puhelinmyyjien pakko muuttaa myyntistrategioitaan jotta se uusi lupaava ura siistissä sisätyössä ei uppoaisi heti alkuunsa Titanicin lailla riittävän moniin ei painotteisiin jäävuoriin. 

Mitä itse myyntityöhön tulee, olen itsekin sitä muutaman vuoden tehnyt, ja saanut siihen myös erittäin hyvän koulutuksen, en kuitenkaan ala itse myyntityötä analysoimaan enkä lähde siitä tässä avautumaan sen enempää, vaikka aiheesta on ajatuksia jopa kokonaisen kirjan kirjoittamiseksi. 

Siinä taas oleellisimmat kuulumiset täältä hektisen rakennus- ja remontointialan tiimellyksestä toivotteleepi lähiseudun ystävällinen remppamies:)

Kommentoi kirjoitusta.

hyvää naistenviikkoa:)

Lauantai 23.7.2016 klo 12:16 - Miikka T

... kaiken kiireen ja arjen keskellä pitää myös muistaa näin naistenviikonkin kunniaksi sitä tärkeintä ihmistä jonka kanssa jakaa niin myötä kuin vastamäetkin... joten omasta puolestani kiitos rakkaalle vaimolleni Marjolle joka on seissyt vierelläni kohta kaksi vuosikymmentä sekä on konkreettisesti se elämäni valo, tähän tilanteeseen sopii ehkä parhaiten lainaus John Legendin loistavasta kappaleesta... you´re my end and my beginning, even when I lose I´m winning... ...näihin lämpimiin ajatuksiin on hyvä päättää kulunut naistenviikko, rauhallista viikonloppua itse kullekin toivoo täältä hektisen remontti-alan keskeltä lähiseudun ystävällinen remppamies.

Kommentoi kirjoitusta.

hektistä menoa...

Lauantai 16.7.2016 - Miikka

... meinaan tuntuu olevan. Viime viikko ei sitten mennytkään lähellekään niin kuten olin alunperin sen ajatellut... yllätys, yllätys:)  Jotenkin turhauttavaa kun teet töitä enemmän kuin "lääkäri määrää", etkä sittenkään tunnu saavan aikaiseksi omasta mielestäsi riittävästi... ei riitä että jopa sellainen ylellisyys kuin sunnuntai tulee "uhrattua työn alttarilla", ja kaiken tämän päätteeksi tulee sitten itsekseen mietittyä että onko siinä että ihan kaikkensa antaa työllensä ihan aikuisten oikeesti, mitään järkeä... Toisaalta voisi vanhakin koira yrittää oppia uusia temppuja ihan vain niinkin pienellä konstilla kuin asioiden kunnollisella organisoinnilla...  pyrkisi myös miettimään aikataulunsa uusiksi ja mikä tärkeintä... oppia delegoimaan aikaa vieviä asioita  myös muille... jakaa hieman vastuuta jne. (voisi jopa saada aikaiseksi entistä enemmän tehokkaammalla ajankäytöllä), sekä sen verran on kuitenkin tullut huomattua, että ihan omankin yrityksen palveluksesta löytyy kyllä henkilöitä jotka ovat ovat yllättäneet omatoimisuudellaan ja vastuun ottamisellla kun sitä on tullut annettua, joten kyllä se siitä:)

Kuluva kesä onkin ollut työllisyyden kannalta sellaista millaista ei olisi voinut edes kuvitella, siis positiivisella tavalla, toki kesään mahtuu myös takaiskuja kuten varmasti kaikilla muillakin tällä alalla, meillä ne osuivat parin epäonnistuneen työntekijärekrytöinnin muodossa... eipä siitä sen enempää, yhäkin pidetään tekstit korrekteina ketään sormella osoittelematta...

... mitä tulee vielä ajankäyttöön ja sen optimointiin, se onkin varmasti se mikä aika usein meiltä yrittäjiltä puuttuu, työn ja perheen oma aika on välillä suhteellisen hankala yhdistelmä, pitää vain muistaa tässä kaikessa että elämä oikeasti on se maratoni eikä sadan metrin pikajuoksu:)

Kommentoi kirjoitusta.

... matkan varrella...

Sunnuntai 3.7.2016 klo 12:56 - Miikka T

Vaikka allekirjoittaneella ei mitenkään ihan yltiöpäisesti sitä luppoaikaa olekaan, päätin siitäkin vähästä aina silloin tällöin "sijoittaa" osan sanaisen arkkuni sekä muiden jokapäiväisien työ- asioiden jakamiseen tällaisessa oman pienen blogin muodossa.

On tullut huomattua, että tällä alalla kun paljon ympäriinsä touhuilee, niin törmää aika paljon erilaisiin ihmisiin, ja kyllä, kuten sanontakin kuuluu, meitä on tosiaan täällä moneen junaan... ja jotkut ovat jopa jääneet asemalle:) En nyt kuitenkaan lähde tästä vastasyntyneestä blogistani kasvattamaan mitään psykoanalyyseihin tähtäävää rääväsuuta, vaan ajatuksena on pitää mieli avoimena ja katsoa mitä vastaan tulee... 

... mistä päästäänkin taas siihen että tämän blogin ajatuksena on myös osaltaan jakaa omakohtaisia kokemuksia erilaisista työkaluista sekä tuotteista, varsinkin sellaisista mistä on ehkä mielipide muuttunut suuntaan tai toiseen, tai sellaisista joihin ei ole ennen törmännyt mutta ovat aiheuttaneet sen vau efektin...

... siinä kiteytyikin pää- asiallista ajatusta tästä blogista, siis omakohtaista tuote- ja työkaluinfoa sekä pienimuotoista avautumista rakennus- ja remonttialalla työskentelevän pienyrityksen keskeltä... lähinnä siis asioista mihin tulee törmättyä matkan varrella...

... jatkoa siis seuraa aina silloin tällöin, kiitos kaikista mahdollisista lukijoista:)

Aurinkoisin kesäterveisin täältä lähes vapaapäivän keskeltä

Kommentoi kirjoitusta.